Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е

...
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията Росен Желязков е
Коментари Харесай

Кой е предложеният за нов транспортен министър Росен Желязков?

Председателят на Комисията за контролиране на известията Росен Желязков е новото предложение за министър на превоза, откакто предходният претендент Александър Манолев пожела да се отдръпна още преди да бъде назначен на поста.

Росен Желязков е роден на 5 април 1968 година Той е магистър по право от Софийския университет „ Свети Климент Охридски “. В интервала 1994-1995 година е поредно юрист, старши юрист, а по-късно секретар и кметски наместник в регион „ Средец “ на Столична община, напомня в своя информация " Фокус ".

От 1995 година е юрист по гражданско и комерсиално право, член на Софийска адвокатска гилдия. Бил е заместник-кмет по направление „ Законност и надзор “ на регион „ Лозенец “, Столична община (1998-1999 г.).

От 2003 година до юли 2009 година е секретар на Столична община.

В интервала 2011-2013 година е ръководител на Управителния съвет на Института по обществена администрация и представител на Република България в Европейския институт по обществена администрация (ЕИПА) в Маастрихт, Кралство Нидерландия.

От 2009 година до 2013 година е основен секретар на Министерския съвет, а в интервала 2014-2016 година е консултант на министър-председателя по въпросите на държавната администрация и електронното ръководство. Ръководи и взе участие в процесите на изработването на редица концептуални и стратегически документи и стратегии в областите на електронното ръководство, локалното самоуправление и локалната администрация, публично-частното партньорство.

Представлява българската страна в годишните срещи по самодейността за партньорство за намерено ръководство (2011 година, 2015 г.). Координира българския принос по самодейностите, свързани с европейските политики по осъществяването на Европейската стратегия за Глобален мониторинг на околна среда и сигурност. Участва в стратегическото обмисляне и създаването на политиките в региона на държавната администрация и електронното ръководство.

От 30 септември 2016 година с Решение на Министерския съвет е избран за ръководител на Държавна организация „ Електронно ръководство “.

С Решение на Министерски съвет от 20 декември 2017г. е избран за ръководител на Комисия за контролиране на известията. Решението влиза в действие на 15 януари 2018г.

Припомняме също по този начин, че Желязков беше обвинен по аферата с бюлетините в Костинброд през 2013 година, само че бе изцяло оправдан.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР