Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров

...
Председателят на Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) Иван Димитров
Коментари Харесай

Шефът на КРС си даде близо 20 000 лв. бонус за добре свършена работа

Председателят на Комисията за контролиране на известията (КРС) Иван Димитров е взел близо 20 000 лева бонус в края на месец юли. По телефона той изясни пред Mediapool, че бонусът е така наречен в допълнение материално стимулиране (ДМС) за добре свършена работа, какъвто се раздава в края на всяко тримесечие на всички чиновници в държавната администрация по законово открития ред.

Тази година обаче поради карантината по отношение на ковид чиновниците в КРС не са получили подобен
бонус за първото тримесечие. Пропускът е обезщетен в края на юли, когато всеки един чиновник в КРС е получил ДМС на практика за половин година, изясни Иван Димитров.

Той акцентира, че е взел над 19 000 лева ДМС, а не 20 000 лева, както се твърди в сигнала, получен по електронната поща на Mediapool. Димитров посочи, че 6000 лева от тази сума е заплатата, която получава всеки месец, а останалото е
бонус за добре свършена работа.

Иван Димитров сподели, че през март и април той е дарявал една огромна част от заплатата си за битката с ковид, като същото са правили и другите членове от управлението на регулатора. Той не конкретизира каква част от заплатите са дарявани.

С част от събраните средства са били закупени дезифенктанти за потребностите на КРС. Димитров не посочи защо тъкмо са отишли останалите пари.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР