Председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов внесе в

...
Председателят на Комисията за финансов надзор Бойко Атанасов внесе в
Коментари Харесай

Горанов и Пламен Георгиев кадруват в КФН

Председателят на Комисията за финансов контрол Бойко Атанасов внесе в Народното събрание оферти за избор на двама свои заместници - Илиана Христова и Мария Филипова. Той направи това на 27 март. За първата дама и за нейните несгоди по време на престоя й в Национална агенция за приходите разказахме в предходния брой (13) на вестника.

А коя е 33-годишната Мария Филипова, която ще поеме ръководство "Надзор на капиталовата активност " на КФН?

Според няколко самостоятелни източници кариерното ускоряване на Филипова се дължи на работата й в Министерството на правораздаването. Тя е била там по времето, когато заместник-министър бил известният към този момент като "Карлсон, който живее на покрива ", ръководител на КПКОНПИ Пламен Георгиев (27.12.2011 година - 24.01.2013 г.). Топлите връзки на Филипова и Георгиев към момента са измежду най-обсъжданите тематики в министерството. Публикуваната на уеб страницата на Народното събрание биография на Филипова до назначението й от финансовия министър Горанов за ръководител на Държавната комисия по хазарта (ДКХ) не разкрива някакви впечатляващи достижения - тя е правист, приключила е УНСС, длъжностно лице по регистрация в Агенцията по вписванията, младши юрист в Агенцията за приватизация и следприватизационен надзор, старши специалист в Министерството на правораздаването, основен специалист в Министерството на финансите и старши юрист в Българската банка за развиване.

На предходната й служба - началник на ДКХ, Филипова беше неведнъж търсена от публицистите за изявление или за настояща информация. Тя обаче капсулира Надзора над
хазарта и в продължение на към година, колкото време прекара в комисията, не позволи контакти с публицисти. Тихо пристигна и отново по този начин безшумно евентуално ще си отиде, без да стане ясно какви тъкмо ги свърши в този финансов сегмент.
<!--[if--> Тук би трябвало да напомним, че третият заместник-председател, на който ще разчита Бойко Атанасов, е някогашната депутатка от ГЕРБ Диана Йорданова, популяризирала се със странния прочит на заглавието на глава VII от проектозакона за самостоятелния финансов одит - не като седем, а като транскрипция от англйски - "Ви Ай Ай ". Йорданова бе определена от Народното събрание за заместник-председател на КФН няколко месеца след назначението й като ръководител на парламентарната комисия, която трябваше да проверява нередностите при публичните поръчки, възлагани от Мирослав Боршош като шеф на НДК.

Ако се окомплектова по предначертания метод, КФН ще стане гнездо на лоялни фрагменти без опит. Биографиите на Христова и Филипова не демонстрират никакъв допир със обезпечаване или с финансови пазари.

Единственият, който има действителен стаж във финансовия бранш, остава членът на комисията - Владимир Савов. При поредицата кадрови рецесии в КФН той от време на време изпълняваше длъжността на един или различен заместител - все още покрива дупката в "Застрахователен контрол " след оставката на Ралица Агайн предишния август.

Засега не е оповестено той да е в кадровите сметки на властта.

<!--![endif]--> <!--![if-->

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР