Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен заяви пред Диарио

...
Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен заяви пред Диарио
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Кремъл води енергийна война срещу нас

Председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен съобщи пред " Диарио де Нотициас ", че Русия " съзнателно е прекъснала доставките на газ " за 12 страни от Европейски Съюз.

Тя не посочи кои страни има поради. Фон дер Лайен не изключва опцията за цялостно прекъсване на потока от съветски газ и приканва за подготовка за " по-нататъшни разстройства ". Тя назова дейностите на Москва " енергийна война ", която съгласно нея " основава компликации " за жителите на европейските страни .
 Латвия забрани доставките на съветски газ от 2023 година
Латвия забрани доставките на съветски газ от 2023 година

Ще разрушат и 69 мемориала и монументи, прославящи руския и нацисткия режим

След като западните страни постановиха наказания на Русия поради специфичната интервенция в Украйна, Москва създаде нова скица за заплащане на газ с " вражески страни ", като ги задължи да заплащат в рубли. Някои страни от Европейски Съюз (България, Полша, Латвия и др.) отхвърлиха да заплащат за газа в съветска валута и " Газпром " спря доставките за тях.

През юни, като се базира на закъснение на доставката в Русия на турбина на Siemens, която е била в ремонт в Канада и не е могла да бъде върната назад поради антируските наказания. Отава се съгласи да трансферира турбината за " Северен поток " в Германия по искане на Берлин, само че оттова оборудването към момента не е превозено до Русия , защото съветската страна, опасявайки се от наказания, не се е съгласила публично да го направи. Понастоящем компанията доставя единствено 33 млн. куб. м от плануваните 167 млн. куб. м газ на ден по газопровода.
 Транзитът на съветски газ през Украйна удари историческо дъно
Транзитът на съветски газ през Украйна удари историческо дъно

Москва желала " да принуди цивилизования свят да договаря със страна, извършваща кървави закононарушения в сърцето на Европа "

На този декор цените на силата в Европа се покачиха, а управляващите в Европейски Съюз приказват за опасност от енергийна рецесия и незадоволителни запаси от газ за зимата. Дания и Нидерландия вкараха първо равнище на предизвестие за изключителна обстановка при доставките на газ заради вероятни спирания на доставките . В Германия е въведено второ равнище на предизвестие. През юли Унгария разгласи изключително състояние в региона на енергетиката.
 Доставките на съветски газ за Западна и Централна Европа остават ниски
Доставките на съветски газ за Западна и Централна Европа остават ниски

Германия може да пусне въглищните централи

На 26 юли страните от Европейски Съюз реализираха " политическо съглашение " за в съпоставяне със междинната стойност за последните пет години. Мярката ще бъде в действие от 1 август 2022 година до края на март 2023 година Държавите ще решат по какъв начин да понижат потреблението си на газ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР