Председателят на Комисията по правосъдие на американската Камара на представителите

...
Председателят на Комисията по правосъдие на американската Камара на представителите
Коментари Харесай

Комисия на Конгреса разследва Тръмп за злоупотреби с власт и корупция

Председателят на Комисията по правораздаване на американската Камара на представителите Джералд Надлър съобщи, че тя ще изиска над 60 души и организации да дават документи като част от следствие за допустима корист с власт и възпрепятстване на правораздаването, осъществени от президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, съобщи Ройтерс.

Комисията желае да получи документи от министерството на правораздаването, сина на президента Доналд Тръмп младши и финансовия шеф на Организацията Тръмп Алън Вайселберг, заяви Надлър в предаването " Тази седмица " по Ей Би Си.

" Ще стартираме следствия за злоупотреби с власт, корупция и възпрепятстване на правораздаването ", съобщи конгресменът. " Нашата работа е да защитим върховенството на закона ", акцентира той.

Според Надлър е явно, че Тръмп е попречил правораздаването, само че е прекомерно рано да се приказва за импийчмънт.

" Преди да подложите някого на импийчмънт, би трябвало да убедите американското общество, че това би трябвало да се случи ", съобщи конгресменът. Той уточни като доказателства за възпрепятстване на правораздаването уволнението на някогашния шеф на ФБР Джеймс Коми, който ръководеше следствие за хипотетичната съветска интервенция в президентските избори през 2016 година и вероятния сговор сред предизборния екип на Тръмп и съветските управляващи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР