Председателят на „Коалиция за България“ и на ПП АБВ Румен

...
Председателят на „Коалиция за България“ и на ПП АБВ Румен
Коментари Харесай

Румен Петков в Пловдив: Министерството на отбраната засекретява ключова информация относно закупуването на боен самолет

Председателят на „ Коалиция за България “ и на Политическа партия АБВ Румен Петков съобщи пред медиите в Пловдив, че Министерството на защитата, че засекретява основна информация по отношение на закупуването на военен аероплан. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ.

Причината за това даване на непълни данни пред обществото и на тази база да се вземе решение за закупуване на F-16 в ущърб както на България, по този начин и на националната ни сигурност.

Настоявам да знаем по кое време и за каква сума е закупена системата „ Полева интегрирана информационна осведомителна система за Сухопътните войски и какво става с нея през последните 6-7 години ". Петков свърза това със заместник-министъра на защитата Атанас Запрянов и добави, че той би трябвало да напусне неотложно управлението на отрасловото министерство.

Петков настоя също Народното събрание да направи оценка на признатия за развиването на Българската войска План 2004 и на това какво е положението ѝ през днешния ден.

Той добави, че анализът би трябвало да обхване времето преди и след влизането на България в НАТО и да се отговори на въпросите какво е продиктувало, след приемането ни в Алианса, да не се осъществя нищо от този проект и за какво след влизането ни в НАТО обстановката е пагубна.

Румен Петков разяснява, че в кадрово и във военно-техническо застраховане обстановката в армията е доста зле и това е по виновност освен на сегашния министър на защитата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР