Председателят на Камарата на общините на Великобритания Джон Беркоу заяви

...
Председателят на Камарата на общините на Великобритания Джон Беркоу заяви
Коментари Харесай

Председателят на британския парламент Беркоу се оттегля от поста си

Председателят на Камарата на общините на Англия Джон Беркоу съобщи през днешния ден, че ще се отдръпна в границите на седмици на фона на рецензиите от твърдите поддръжници на Брекзит, които настояват, че е изопачил парламентарните правила, с цел да ги подкопае.
Беркоу съобщи, че няма да се кандидатира за преизбиране, в случай че депутатите гласоподават в поддръжка на предварителни избори по-късно през днешния ден и при всички случаи ще подаде оставка на 31 октомври, даже и да не го създадат.
Беркоу е оратор на долната камара на Народното събрание в продължение на 10 години, като е бил очевидец на разгорещени диспути за Брекзит и е вземал голям брой решения за дейности, които е трябвало да подхваща камарата.
" Ако камарата гласоподава довечера за предварителни общи избори, моят мандат като представител и народен представител ще завърши, когато този парламент завърши ", сподели Беркоу пред камарата.
" Ако камарата не гласоподава за това, аз заключих, че минимум разрушителното и най-демократичното деяние за мен ще бъде да се отдръпва при приключването на бизнеса в четвъртък, 31 октомври. "
Беркоу се опита да модернизира Народното събрание, заменяйки обичайна ораторска тога за елементарна одежда над костюм и прикани дамите депутатки за нови бебета.
Критиците обаче настояват, че той е пищен, преднамерен в интерес на депутатите против Брекзит и прекомерно харесва звука на личния си глас.
Беркоу сподели, че времето до напускането му ще даде на депутатите опция за известно запознаване с претендентите, които да го заменят. Той също по този начин сподели, че по този метод е било по-добре, в сравнение с след общи избори, когато новите депутати могат да попаднат под партийно въздействие при избора си на идващия ръководител.
" Аз се стремях да повиша относителния престиж на този законодателен орган, за което няма да направя безусловно никакво опрощение ", сподели Беркоу пред депутатите.
„ Това е прелестно място, преобладаващо от хора, които са стимулирани от визията си за националния интерес, от възприемането им за публичното богатство и от своя дълг, не като делегати, а като представители на това, което считат, че е вярно за нашите страна “.
" Да водим Народното събрание към деградация е заплаха за нас ", заключи Беркоу.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР