Председателят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико ще

...
Председателят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико ще
Коментари Харесай

Председателят на Камарата на депутатите на Италия пристига у нас

Председателят на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико ще бъде на публично посещаване в България на 16 май 2022 година Визитата е по покана на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев.

Официалното посещаване ще стартира в 11.00 часа пред Паметника на незнайния войник, където ръководителят на Камарата на депутатите на Италия ще постави венец.

Срещата на ръководителите на парламентите на България и Италия ще бъде в 11.20 часа в постройката на Народното събрание. Роберто Фико ще се подпише в книгата за публични посетители и ще прегледа пленарната зала на българския парламент.

В 12.00 часа ръководителите на Народното събрание на България Никола Минчев и на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико ще дадат изказване за медиите.

В програмата на формалното посещаване на ръководителя на Камарата на депутатите на Италия Роберто Фико са планувани срещи с вицепрезидента на Република България Илияна Йотова, със заместник-министъра на външните работи Васил Георгиев и с представители на италианската общественост в България.

Столична община заяви, че се не разрешават се престоят и паркирането на пътни транспортни средства, като се изключи колите на участниците в мероприятието.

От 16.00 часа на 15.05.2022 година до тръгване на делегацията на 16.05.2022 година на паркинга на пл. „ Народно заседание “, пред хотел „ Интерконтинентал София “.

От 07.00 часа до привършване на мероприятието на 16.05.2022 година:

- на северозападната дъга на паркинга на пл. „ Св. Александър Невски “ сред ул. „ Оборище “ и ул. „ 11-ти август “;

- на ул. „ Оборище “ сред пл. „ Св. Александър Невски “ и ул. „ Г. С. Раковски “.

От 10.30 до 11.30 часа на 16.05.2022 година се не разрешава влизането на пътни транспортни средства по ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г. С. Раковски “ и ул. „ 11-ти август “.

Временно ще бъдат закрити базарите за художествени творби на пл. „ Св. Александър Невски “.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР