Председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц ще замени Зигмар

...
Председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц ще замени Зигмар
Коментари Харесай

Die Welt: Мартин Шулц става външен министър на Германия

Председателят на Германската социалдемократическа партия Мартин Шулц ще размени Зигмар Габриел на поста министър на външните работи на Федерална Република Германия, оповестява националният всекидневник Die Welt, написа Фокус. По-рано стана ясно, че кметът на свободния ханзейски град Хамбург Олаф Шолц ще напусне поста си, с цел да поеме управлението на основното Федерално министерство на финансите на Германия, което до този миг бе поверено на християндемократите.


Социалдемократите ще дават отговор за общо шест министерства - на външните работи, на финансите, на труда, по въпросите за фамилията, на правораздаването и на околната среда.

Християнсоциалният съюз ще управлява Министерството на вътрешните работи. Ресорът може да бъде поверен на ръководителя на партията Хорст Зеехофер. За Християнсоциалният съюз е също и Министерството на превоза, това на цифровите технологии и на Министерството на развиването.
 Германските консерватори и социалдемократите реализираха съглашение за коалиция Германските консерватори и социалдемократите реализираха съглашение за коалиция
Германските консерватори и Социалдемократическата партия реализираха съглашение за необятна коалиция, оповестяват международните организации, цитирайки източници...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР