Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отркива регионална академия на Младежи

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отркива регионална академия на Младежи
Коментари Харесай

Борисов: Петков може да принуди противника си, така ги учат в Харвард! Но в Банкя пък…

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов отркива районна академия на Младежи ГЕРБ в Плевен.
Сред главните тематики на районната академия ще са външната политика, българските финанси, европейските институции, локалната власт и младите в политиката.
„ В момента Украйна води своята война и знае за какво го прави, те би трябвало да защитят страната си. Има отмалялост във войната, която се вижда най-много в всекидневието на елементарните украинци. Има денонощни съветски офанзиви и всяка нощ хората би трябвало да слизат в бомбоубежище. Това е гнет и то нечовечен гнет, за който даже не можем и да си представим “. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Росен Желязков при започване на събитието.
Днес се навършват две години от началото на войната в Украйна.
„ Две години война в Украйна и нашата позиция е твърда и ясна. България изцяло поддържа идеята на Украйна. Това е страна, с която споделяме общоисторически и морални полезности “, добави той.
„ Бидейки реалист знам, че с цел да се надяваме за мир, би трябвало да сме готови и за война. Нужен е кураж и храброст, би трябвало да имате ясната вероятност на коя страна сме и на коя страна би трябвало да бъдем “, по този начин се обърна Желязков към Младежи ГЕРБ в Плевен.
„ Росен Желязков изнесе една доста скъпа лекция по история по отношение на войната в Украйна. Две години клане, ужаси в Европа, стопански срив и криза – нищо положително за нашия континент, разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във връзка годишнината от войната сред Русия и Украйна.
Бойко Борисов направи къс доклад за помощта за Украйна, която българското държавно управление е направило за последните две години.
„ Правителството на Кирил Петков не посмя да направи нищо за Украйна, освен това – хвалеха се, че нито един патрон не е е отишъл за Украйна. Вчера задочно министър Тодор Тагарев ми е дал отговор, а сутринта ми е написал смс. Аз регистрирам това като бързане преди визитата на Денков в Украйна, с цел да могат да се похвалят с нещо свършено “, отсече Борисов.
„ До понеделник чакам Николай Денков и Мария Габриел да създадат обзор на министрите. Абстрахираме се кой от коя партия е, тъй като ние имаме единствено едно министерство “, сподели от Плевен водачът на ГЕРБ.
Вчера Тагарев споделил, че изпращането на БТР-ите не било негова отговорност “, отсече Борисо, представен от novini.bg..
„ Нашите съперници ни нападат, че сме дали оръжие за Украйна, а то още си е в България. Ако ми дадат същия доклад и че през вчерашния ден са правили Министерски съвет, с цел да ни кажат, че нещо се упреква, а те не се свършили главните неща, няма по какъв начин да накарам 69 депутата да гласоподават за подобен министър “, добави Борисов.
„ Има към момента някаква връзка сред нас в (не)коалицията, само че доверието е паднало до ледена ера и не съм оптимист, тъй като тяхната тактичност е ясна. Внимателно слушах лекция на Кирил Петков от Харвард, по какъв начин се реализират цели и той се оправя брилятно сега с това “, счита Борисов.
„ Така ги учат в Харвард, само че Петков, повярвайте ми, е брилянтен пълководец и може да принуди съперника си да се води по неговата скица “, посочи той.
„ Нашият идващ ход, аз да им кажа пък, че в учебното заведение в Банкя са ни учили, ние ще отидем 50 на 50 министри “.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР