Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян

...
Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян
Коментари Харесай

Борисов и Пеевски в синхрон похвалиха Денков за диалога със зърнопроизводителите

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов и депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски по едно и също време похвалиха държавното управление за това, че се контракти със зърнопроизводителите след няколко дни на напрежение.

Борисов си приписа заслуга за разговора сред властта и протестиращите, " от ден първи ги апелирам да седнат да договарят ".

" Вчера го направиха, през днешния ден няма тапи в София и се надявам, в случай че би трябвало нещо от Народното събрание да го решим, държавното управление да си докара до край договарянията ", сподели той и разгласи " цялостна поддръжка " от страна на ГЕРБ за възможни законови промени, нужни на кабинета " Денков " за решение на разногласието със зърнопроизводителите.

" Поздравявам държавното управление, че през вчерашния ден се схванаха и доближиха до рационални решения и двете страни ", разгласи и Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание.

Още през вчерашния ден той разгласи изпреварващо, че очаквал проблемите сред държавното управление и земеделците " да бъдат решени ".

Срещата на Николай Денков, Асен Василев и Кирил Вътев с протестиращите се отсрочи за късния следобяд, а вечерта беше оповестено и - задържане на вноса на слънчоглед от Украйна и спомагателни помощи за производителите.

И Борисов, и Пеевски бяха вкарани в пояснителен режим поради изказванието на ръководителя на ГЕРБ, че ръководещите към този момент се намирали в " коалиция " с Движение за права и свободи.

" Коалиция няма, както виждате ", разяснява Пеевски, съгласно който Движение за права и свободи поддържа единствено " избрани тематики " на ГЕРБ и ПП-ДБ - в това число плана за промени в конституцията.

" След петте избора се събрахме и взехме решение, че във втория мандат с министър председател Денков, друго от всичко, което хората чакаха. Само че с толкоз малко депутати не могат да се създадат никакви промени. Затова към тази некоалиция се прибавиха и сътрудниците от Движение за права и свободи, с цел да създадем конституционните промени, правосъдните промени, там, където е належащо да имаме по-голямо болшинство ", беше обяснението на Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР