Председателят на форум България - Русия и член на Националния

...
Председателят на форум България - Русия и член на Националния
Коментари Харесай

Недоволство в БСП заради Жаблянов - не се е появил в ПАСЕ, за да брани Русия

Председателят на конгрес " България - Русия " и член на Националния съвет на Българска социалистическа партия Светлана Шаренкова разкритикува отсъствието на Валери Жаблянов на провелото се преди няколко дни съвещание на ПАСЕ, на което се решаваше въпросът дали Русия да бъде върната назад в организацията.

" Русия е върната в тази интернационална организация с помощта на Франция, на Италия, Германия - на огромните европейски страни. Защо България се ската? Защото България може би постоянно закъснява и чака огромните да решат " - съобщи Шаренкова пред БНР.

По думите й министър-председателят може би не е бил наясно с това, че България би трябвало да гласоподава на съвещанието и не е дал своите инструкции.

" Моята рекламация обаче е във връзка с партията, в която аз членувам - Българска социалистическа партия и нейният представител в ПАСЕ Валери Жаблянов, който доколкото разбрах, просто не е отишъл на това гласоподаване, което е значимо гласоподаване и партията е можела да бъде показана от другите двама представители - Анелия Клисарова и Явор Божанков, които са му заместници и съставляват депутатския корпус на Българска социалистическа партия ", изясни Шаренкова.

Според нея не е заслужено да се хвърля виновност върху партията, защото Българска социалистическа партия е първата европейска партия, която още 2014 година, на собствен конгрес, е взела решение, че ще се бори срещу глобите против Русия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР