Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел смята, че Европейската комисия

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел смята, че Европейската комисия
Коментари Харесай

Шарл Мишел вини Фон дер Лайен, че закъснява с намаляването на цените на енергията

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел счита, че Европейската комисия (ЕК), ръководена от Урсула фон дер Лайен, " закъснява " с предложенията за понижаване на цените на силата.  В изявление, оповестено във вестник „ Ла Стампа “ през вчерашния ден, той съобщи, че от дълго време Европейска комисия е  трябвало да създаде оферти и те са били незабавно нужни, оповестява Българска телеграфна агенция.
" Въпросът за енергийната рецесия е на дневен ред от октомври (2021 година - бел. ред.). Неколкократно поискахме от Европейска комисия да изготви съответни оферти. Беше препоръчано да се понижи потреблението на газ с 15%, мисля, че същото би трябвало да се вкара и за потреблението на електрическа енергия. Що се отнася до цените, Европейска комисия би трябвало да показа оферти неотложно, не можем да чакаме седмици и месеци ", сподели Шарл Мишел, акцентирайки, че Европейска комисия " работи със забавяне ".

Той също по този начин призна, че другите страни имат разнообразни подходи и упования, заради което полемиката не е лесна.  " Ето за какво се нуждаем от проект, който да регистрира тези аспекти. Не бих желал на идната среща на водачите на Г-20 през октомври да приказваме за същите неща, които обсъждахме през март, май и юни. Надявам се да имаме съответни оферти преди октомври “, сподели Мишел.
Той планува сложен интервал за стопанската система, само че има вяра, че като остане обединен, Европейски Съюз ще го преодолее. 
" Предстои ни сложен интервал. Има проблеми с веригата за доставки, инфлацията и възходящите разноски за сила ", уточни Мишел.

Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР