Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обвини Русия за зверствата,

...
Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел обвини Русия за зверствата,
Коментари Харесай

Няма да се успокоим, докато не бъде въздадено правосъдие. Светът осъди клането в Буча

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел упрекна Русия за зверствата, осъществени в киевското предградие Буча, съобщи ДПА.

" Шокиран съм от ужасяващите фотоси на зверствата, осъществени от съветската войска в освободената Киевска област ", написа той в " Туитър ". Белгийският политик даде обещание Европейски Съюз да помогне за събиране на доказателства, тъй че отговорните да бъдат изправени пред интернационалните съдилища. Той сподели още, че блокът на 27-те ще наложи още наказания на Русия.

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън назова потресаващи фотосите на убити цивилни в Буча, съобщи Ройтерс. Украинските управляващи обявиха, че са разкрили телата на 410 цивилни към Киев след изтеглянето на съветските войски.

" Трябва да се понесе отговорност ", сподели той в изявление за Си Ен Ен. " Но мисля, че най-важното нещо е да не останем безмълвни за това. Не можем да приемем това нещо за обикновено. Това е действителността за ставащото всеки ден, до момента в който жестокостите на Русия против Украйна не престават ", добави Блинкън. Той заобиколи въпрос дали Съединени американски щати считат, че съветските сили са направили геноцид.

Британският министър-председател Борис Джонсън уверено осъди избиването на украински мирни поданици, за което се разбра след изтеглянето на съветските войски от покрайнините на Киев, съобщи ДПА.

" Руските жалки набези против почтени цивилни в Ирпин и Буча са следващите доказателства, че (президентът на Русия Владимир) Путин и неговата войска правят военни закононарушения в Украйна ", съобщи Джонсън.

Той даде обещание да направи всичко по силите си, с цел да " умори от апетит военната машина на Путин ". По думите му Лондон ще затегне глобите против Москва и ще усили оръжейните доставки и филантропичната помощ за Украйна.

Премиерът акцентира поддръжката на Англия за следствие от Международния углавен съд (МНС) на зверствата, осъществени в Украйна. По думите му Лондон има намерение да усили финансовата си поддръжка за следствените дейности на МНС и да изпрати експерти следователи.

" Няма да се успокоим, до момента в който не бъде въздадено правораздаване ", сподели Джонсън.

Отвращение от ужасяващите закононарушения, осъществени против цивилни в украинския град Буча, изрази в Туитър гръцкият министър-председател Кириакос Мицотакис.

„ На причинителите би трябвало да бъде потърсена сметка. Гърция стои на страната на Украйна “, написа Мицотакис.

Украинският президент Володимир Зеленски упрекна Русия в геноцид, откакто в град Буча в покрайнините на Киев по украински данни бяха открити стотици тела на цивилни жители след изтеглянето на съветските сили. От своя страна Москва дефинира това като провокация.
Москва: Това е провокация
Русия отхвърли през днешния ден изказванията на Украйна, че съветски войски са убивали мирни поданици в украинския град Буча, предадоха Ройтерс и ТАСС.

Руското министерство на защитата съобщи, че видеокадрите и фотосите, показващи мъртви тела, са " поредна провокация " и " режисура " от страна на Киев.

Министерството сподели, че всички съветски военни подразделения са напуснали Буча на 30 март. Припомняме, че самото съветско министерство сподели на първи април, че към момента е в Буча.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР