Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви пред Европейския парламент,

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви пред Европейския парламент,
Коментари Харесай

Туск: Отлагането на Брекзит зависи от решението на британските депутати

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи пред Европейския парламент, че се съветва с евролидерите по какъв начин да отговорят на молбата на Англия за отсрочване на Брекзит , написа " Гардиън ".

Споразумението с Англия е въз основата на контрактуваното с някогашния министър председател Тереза Мей , разгласи Туск, само че добави, че измененията се отнасят за протокола за Северна Ирландия и Ирландия.
 Юнкер назова Брекзит губене на време
Юнкер назова Брекзит губене на време

Брекзит е " губене на време и сила ", безапелационен е той

Решението на премиера Борис Джонсън да одобри митнически инспекции нахлуване в Северна Ирландия ни разрешава да избегнем гранични инспекции сред Ирландия и Северна Ирландия, подсигурява целостта на единния пазар, изясни той.

" Ревизираното съглашение е допустимо и задоволително за Европейски Съюз, тъй като: първо, има поддръжката на Ирландия; второ, има поддръжката на Европейската комисия, като се подсигурява, че всички наши задания на договарянията са изпълнени и трето, тъй като заобикаля безреден Брекзит без договорка ", продължи той.

" Ситуацията е много комплицирана след събитията през уикенда във Англия и английската молба за отсрочване на Брекзит. Консултирам се с водачите по какъв начин да реагираме и ще решим през идващите дни. Очевидно е, че резултатът от тези съвещания доста ще зависи от това, което реши английският парламент или това, което не успее да реши . Трябва да бъдем подготвени за всеки сюжет ", означи Туск.
 В Лондон ще преглеждат нов закон за Брекзит
В Лондон ще преглеждат нов закон за Брекзит

В събота отхвърлиха договорката на Борис Джонсън

" Но едно нещо би трябвало да бъде ясно, както споделих на премиера Джонсън в събота, Брекзит без договорка в никакъв случай няма да бъде наше решение ", безапелационен ръководителят на Европейския съвет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР