Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че в понеделник,

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск заяви, че в понеделник,
Коментари Харесай

Доналд Туск съобщи, че много скоро страните от ЕС ще предприемат допълнителни мерки срещу Русия

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск съобщи, че в понеделник, 26 март, страните от Европейския съюз ще вземат спомагателни ограничения по случая с отравянето на някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал във Англия.

„ Допълнителни стъпки се чакат още в понеделник на национално равнище”, сподели Туск.

Той не уточни точния брой на страните, които биха взели решение да одобряват дипломатически ограничения против Русия, само че посочи, че става въпрос за повече от една страна. „ Повече от една, само че аз не мисля, че ще бъде цялата група”, сподели Туск пред публицисти.

Той призна, че сред страните членки има различия по отношение на ограниченията, които би трябвало да се подхващат срещи Русия по отношение на случая в Солсбъри.

На срещата си в четвъртък европейските водачи съгласуваха общо заявление по случая в Солсбъри, заявявайки, че са съгласни с оценката на английското държавно управление за „ доста вероятната” отговорност на Русия и отсъствието на „ друго правдоподобно обяснение”. Освен това, на Европейския съвет бе в съгласие решението посланикът на Европейски Съюз в Русия да бъде отзован за съвещания.

В околните дни обособените страни ще прегледат лични ограничения за реагиране на абсурда, в това число и опцията за отзоваване на дипломати. Това може да се случи в понеделник.

Бившият съветски полковник от разузнаването Сергей Скрипал и щерка му бяха отровени в Солсбъри при започване на март. Британската страна твърди, че Русия е съпричастна със случая, а Москва отхвърля обвиняванията.

Превод: БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР