Председателят на Европейския съвет Доналд Туск подкрепи ударите, нанесени от

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск подкрепи ударите, нанесени от
Коментари Харесай

ЕС, Япония и Канада изразиха подкрепа за ударите срещу Сирия

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск поддържа ударите, нанесени от Съединени американски щати, Англия и Франция против Сирия, и съобщи, че Европейски Съюз ще бъде дружно със съдружниците си " на страната на справедливостта ", заяви ТАСС, представена от 24 часа. Ударите демонстрираха на сирийския режим, Иран и Русия, че повече не могат да не престават тази човешка покруса, в случай че най-малкото не платят за това висока цена, написа през днешния ден Тръмп в Туитър.

Холандският министър председател Марк Рюте съобщи, че държавното управление му схваща военната акция на тримата натовски съдружници, тъй като " потреблението на химическо оръжие е съществено закононарушение, което интернационалната общественост не може да одобри ", съобщи Асошиейтед прес. В реакциите си тази заран в Туитър и Facebook Рюте сподели, че зад хипотетичната химическа офанзива в Дума евентуално стои режимът на Башар Асад. Рюте разкритикува Русия за потреблението на несъгласие в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, което е попречило да се разбере истината и да се употребяват интернационалните законни принадлежности против използването на химическо оръжие, осведоми Българска телеграфна агенция.

Дания абсолютно поддържа ударите по сирийски обекти, сподели външният министър Андерс Самуелсен, заяви ТАСС. Трагедията, на която светът стана очевидец след химическата офанзива в Дума, акцентира " дълбокото пренебрежение на режима на Асад към човешкия живот ". Подобни дейности би трябвало да имат последствия. Неприемливо е, че във вторник Русия още веднъж попречи на Съвета за сигурност да извърши отговорностите си към Сирия. " Затова Дания абсолютно поддържа този отговор на злодеянията на сирийския режим, даден от нашите съдружници ", се споделя в изказване на външния министър.

Чехия гледа на военната интервенция на Съединени американски щати, Франция и Англия в Сирия като на симетричен отговор на хипотетичната химическа офанзива на сирийските сили в Дума, се споделя в туит на чешкото министерство на външните работи. Отбелязва се, че Чехия уверено е осъдила " варварското нахлуване против цивилни в Дума " и е призовала за без значение следствие на случилото. Днешната военна интервенция е ясно обръщение за всеки, който реши да продължава да прави химически офанзиви в Сирия, декларира министерството. Изказва се и поддръжка на изказването на генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг и на позицията на Европейски Съюз по въпроса и се приканва към възобновяване на договарянията за търсене на политическо решение на сирийската рецесия.

Японският министър председател Шиндзо Абе сподели пред кореспонденти, че страната му поддържа решението на Съединени американски щати, Англия и Франция за нанасяне на удари по Сирия в отговор на химическата офанзива край Дамаск, съобщи ДПА. Същата позиция изрази и външният министър Таро Коно, който съобщи, че Токио поддържа решимостта на трите страни да не разрешат потребление на химическо оръжие. Тези, които го вършат, би трябвало да бъдат осъдени, уточни той.

Канада поддържа ударите по Сирия, уточни в изказване министър председателят Джъстин Трюдо, който акцентира, че виновниците за потреблението предходната седмица на химическо оръжие в Източна Гута би трябвало да бъдат изправени пред съда. Канада ще продължи да работи с интернационалните си сътрудници за по-нататъшно следствие на потреблението на химически оръжия в Сирия, уточни Трюдо.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР