Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази днес предпазлив оптимизъм,

...
Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази днес предпазлив оптимизъм,
Коментари Харесай

Туск е предпазлив оптимист, че още утре ще бъдат ясни новите ръководители на ЕС

Председателят на Европейския съвет Доналд Туск изрази през днешния ден " внимателен оптимизъм ", че още на следващия ден държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз ще реализиран единодушие за бъдещите ръководители на общностните институции.

В писмо до своите сътрудници Туск отбелязва, че към този момент е взето решение въпросът да бъде завършен до края на месеца. Председателят на Европейския съвет оповестява, че при съвещанията си с представителите на Европейския парламент е открил разлики във вижданията и ползите, само че и обща воля за намирането на решение преди първата сесия на новоизбраните евродепутати на 2 юли, съобщи Българска телеграфна агенция.

Туск прибавя, че на идното двудневно съвещание Европейският съвет ще разиска също стратегическите направления пред Европейски Съюз за идващите пет години. Той дефинира като съществени въпросите за защитата на външните граници, за цифровия преход, за опазването на околната среда, укрепването на европейското единение и постигането на решения на интернационалната сцена.

Предвижда се Европейският съвет тази седмица да одобри изводи за отбраната на природата, бюджета на Европейски Съюз до 2024 година, за битката с дезинформацията и хибридните закани. В петък държавните и държавните ръководители ще обсъдят положението на еврозоната и договарянията по отдръпването на Англия. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР