Председателят на Европейския парламент се включи в дискусия в Софийския

...
Председателят на Европейския парламент се включи в дискусия в Софийския
Коментари Харесай

Антонио Таяни: ЕС не е само централна банка и Шенген, трябват Ви ценности

Председателят на Европейския парламент се включи в полемика в Софийския университет " Св. Климент Охридски ", отдадена на проблемите на младите в Европейския съюз.


Разстоянието сред европейските жители и европейските институции би трябвало да бъде скъсено. Това е главната цел, която си е сложил и ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни. Той взе участие в полемика " Гласът на младите - Каква Европа желаеме? ", която се организира в Софийския университет и се излъчва директно по БНТ2.

Според Таяни пред Европа има три съществени цели, които би трябвало да бъдат изпълнени - да бъде понижена противозаконната миграция, да се преборим с тероризма и да бъде понижена младежката безработица.

" Необходими са доста старания, би трябвало да бъде възобновена промишлеността в Европа, да работим за превъзмогване на климатичните промени, да работим в поддръжка на дребния и междинен бизнес, да подкрепяме земеделието и търговията, да работим за цифровизацията ", изясни на студентите Таяни.

По думите му Европа ще изостане съществено в случай че не се цифровизира и не е наясно с новите цифрови технологии. Като същинско злополучие за Стария континент, той дефинира напускането на младите.

" Нашата цел е дребните хора да останат в Европа, тяхното излизане от Европа е злополука за нас, излизането на младежите от Европа е поради нашите неточности. Трябва да работим за развиването на университети, както и за съдействие сред университетите, огромните компании и не толкоз огромни компании ", изясни ръководителят на Екологичен потенциал.

По думите му сега както бизнесът не знае какво вършат научните служащи, по този начин и научните служащи нямат вярна преценка за бизнесмените.

" Необходимо е да се промени Европа, само че би трябвало да подчертаем какво е приключил евросъюзът до момента - 70 години мир, вътрешен пазар, съблюдаване на човешките права, отбрана на демокрацията, ние сме единственият континент където няма смъртна присъда. Ние отстояваме човешкото достолепие ", подсети Таяни.

Той прикани младите да построяват ценностна система и да имат фантазии.
" Европа не е единствено Европейската централна банка и Шенген, полезностите са доста значими, би трябвало да имаме фантазии и би трябвало да ги подкрепим, изключително фантазиите на младежите. Без полезности и фантазии няма да можем да работим по време на нашия живот ", сподели още Таяни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР