Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни обяви, че предстоящото изслушване

...
Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни обяви, че предстоящото изслушване
Коментари Харесай

Изслушването на Зукърбърг в Брюксел ще се проведе пред медиите

Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни разгласи, че идното чуване на Марк Зукърбърг във вторник ще бъде намерено за представителите на медиите.

Изпълнителният шеф и основател на Фейсбук ще дава отговор пред ръководителите на парламентарните групи във връзка със абсурда с консултантите от Cambridge Analityca, в границите на който бе злоупотребено с персоналните данни на десетки милиони консуматори.

Първоначално бе обявено, че съвещанието в Брюксел ще бъде при закрити порти.

Както "БАНКЕРЪ " към този момент писа, при визитата си на Стария континент Зукърбърг ще беседва на четири очи и с президента на Франция Еманюел Макрон. От пресслужбата на френския държавен глава прецизираха, че Макрон ще организира "много откровена " полемика по всички тематики с шефа на Фейсбук. Една от горещите точки в дневния ред ще са концепциите на френския президент да вкара спомагателни данъчни усложнения за софтуерните колоси и да води сериозна борба с "фалшивите вести ", популяризирани в обществените мрежи. Предвижда се скоро Еманюел Макрон да организира срещи с десетки водачи на софтуерни компании, в това число с високопоставени чиновници на фирмите IBM и Microsoft.

Визитата на Зукърбърг в Европа ще се състои във време, когато в действие ще влезе общоевропейският правилник за отбрана на персоналните данни - GDPR. Той ще стартира да работи от 25 май. Регламентът планува на потребителите да се даде опция сами да дефинират дали техните персонални данни да бъдат обработвани от админите. В него са заложени и много солени санкции при злоупотреби, изключително за сдруженията, които оперират с огромни масиви от данни.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР