Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви пред
Коментари Харесай

Фон дер Лайен към Си: Различията трябва да бъдат преодолени

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи пред китайския водач Си Дзинпин, че би трябвало да се преодолеят " несъответствията и разликите " сред блока и Китай.


" Китай е най-важният търговски сътрудник на Европейски Съюз ", съобщи фон дер Лайен при откриването на срещата на високо ниво в Пекин, " само че има ясни несъответствия и разлики, които би трябвало да преодолеем ".

Европейски Съюз изрази вяра, че двудневната среща на върха в китайската столица сред водачите на блока и висшето управление на Пекин - първата им персонална среща от повече от четири години - ще даде опция да се обсъдят области от общ интерес като изменението на климата и опазването на здравето.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел съобщи, че блокът се стреми към " постоянни и взаимноизгодни " връзки с Китай в коментара си за началото на срещата в държавната къща за посетители " Дяоютай " в Пекин.

" Ние сме единни в това, че сме решени да се стремим към постоянни и взаимноизгодни връзки с Китай ", съобщи Мишел пред Си и други китайски публични лица, като добави, че блокът желае връзки, учредени на " правилата на бистрота, предвидимост и взаимност ".

Във встъпителните си думи президентът Си сподели на Фон дер Лайен и Мишел, че Китай и блокът би трябвало да работят дружно, с цел да посрещнат световните провокации.

" Трябва взаимно да отговорим на световните провокации и да работим дружно за поощряване на стабилността и просперитета в света ", сподели Си. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР