Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви на

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: ЕС дава 15 млрд. евро помощ на държавите в областта на миграцията и защитата на границите

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен съобщи на брифинг за медиите в Брюксел във вторник, че корабокрушението в Пилос, което лиши живота на стотици мигранти, е " извънредно ".


На брифинга и в обществените медии фон дер Лайен разгласи пакет от 15 милиарда евро за икономическо подсилване на европейските сътрудници в региона на миграцията и отбраната на външните граници.

По въпроса за миграцията като цяло тя означи, че Европейски Съюз " би трябвало да работи по-интензивно с нашите съседи ", с цел да насърчи икономическото развиване и стабилността на обвързваните с тях страни, от които произлизат мигрантите. Тя акцентира нуждата от усилване и на интернационалното съдействие предвид на това, което тя назова нужда от спомагателен бюджет за сирийските бежанци в Сирия, Ливан, Йордания и Турция, както и за южноевропейския миграционен маршрут, защото " изчерпахме цялата еластичност на нашия бюджет на Европейски Съюз, с цел да се оправяме с рецесия след рецесия ".

Този спомагателен бюджет, акцентира тя, също по този начин ще помогне на сътрудниците от Европейски Съюз да реагират по-бързо на филантропични рецесии и естествени бедствия./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР