Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предлага 100

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предлага 100
Коментари Харесай

ЕК предлага 100 млрд. евро помощ за по-бедните страни за преход към по-ниски въглеродни емисии

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен предлага 100 милиарда евро да бъдат вложени в прехода от изкопеаеми горива към сила с по-ниски излъчвания. Идеята й е с тези средства да се подпомогнят по-бедните страни от Европейски Съюз, които към момента мощно разчитат на изкопаеми горива.
Припомняме, че Фон дер Лайен разгласи битката против измененията в климата за първи собствен приоритет още при встъпването си в служба.
Първата жена, която в миналото оглавява комисията, даде обещание да трансформира Европейски Съюз в първия в света въглеродно безпристрастен континент до 2050 година като част от " европейската зелена договорка ".
Европейска комисия предлага план на резолюция, която водачите на Европейски Съюз би трябвало да прегледат в четвъртък. В него се прокарва концепцията за инвестиция в размер на 100 милиарда евро като " поддръжка за районите и секторите, най-засегнати от прехода " към по-чисти промишлености.
Фон дер Лайен, която през март ще показа европейски закон за климата, желае блокът от 28 страни да понижи въглеродните излъчвания с най-малко 50% до 2030 година спрямо равнищата от 1990 година, повече от контрактуваните понастоящем цели от 40%.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР