Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отбеляза в

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен отбеляза в
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: През юни ЕК ще даде становище за кандидатурата на Украйна за членство в ЕС

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен означи в понеделник, че Европейският съюз ще се стреми да даде своето мнение по отношение на кандидатурата на Украйна за участие в Европейски Съюз през юни, оповестява Ройтерс.

"Очакваме с неспокойствие да получим отговорите на въпросника за участие в Европейски Съюз. Комисията ще се стреми да даде мнението си през юни ", написа тя в "Туитър ".

Изявлението на Фон дер Лайен пристигна след диалог с президента на Украйна Володимир Зеленски. Ден по-рано украинският държавен глава също по този начин разиска участието в блока с президента на Бундестага Барбел Бас.

Междувременно ръководителят на Европейска комисия съобщи пред Европейския парламент в Страсбург, че бъдещето на Европа е и бъдещето на Украйна.

"Бъдещето на нашата народна власт е бъдещето на украинската народна власт ", уточни Фон дер Лайен пред евродепутатите по време на Конференция за бъдещето на Европа.

Тя също по този начин изрази мнение, че гласуването с единогласие в Европейски Съюз "в някои основни области просто към този момент няма смисъл, в случай че желаеме да можем да се движим по-бързо ". Изявлението ѝ евентуално е обвързвано с обстоятелството, че страните членки на Европейски Съюз към момента не съумяват да реализират съглашение по отношение на включването в шестия пакет наказания против Русия на ембарго на съветския нефт, защото това изисква единогласие.

На Конференцията за бъдещето на Европа Фон дер Лайен сподели, че Европейски Съюз би трябвало да продължи пътя на промените, в това число посредством "промяна на европейските контракти, в случай че е належащо ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР