Председателят на Европейската комисия предлага евросубсидии за отбранителната индустрия на

...
Председателят на Европейската комисия предлага евросубсидии за отбранителната индустрия на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предлага Евросъюзът да субсидира военната индустрия

Председателят на Европейската комисия предлага евросубсидии за отбранителната промишленост на Европейски Съюз, тъй като светът е станал " по-брутален " и разпокъсаните измежду 27 страни произвеждане и пазар в бранша би трябвало да се трансформират.

В изявление за " Файненшъл таймс " тя споделя, че би трябвало да се работи по метод, сходен на решителния метод за ударното произвеждане на ваксини против COVID-19 и бързото адаптиране на газовия пазар и инфраструктура след съветската инвазия в Украйна

Брюксел би трябвало да предложи тласъци отбранителната промишленост да увеличи темпото и да се консолидира през националните граници. Стратегия за развиване на този бранш ще бъде показана от Европейската комисия до края на месеца, само че би трябвало да бъде утвърдена и от националните държавни управления в Европейски Съюз, а някои от тях не харесват централизиране на решенията за вложения в защита, добавя изданието.

" Трябва да изразходваме повече средства, да го вършим по-добре и да харчим в Европа ", добавя Фон дер Лайен в навечерието на откриващата се през днешния ден Мюнхенска конференция за сигурност.

" В какво е компетенцията на Комисията? В промишлеността. Това е главният ни " бизнес ". Ние вършим нещата да се случат, не сме купувачи ", разяснява тя.

Изданието се базира на публични източници, съгласно които предлагането на Комисията включва потребление на бюджета на Европейски Съюз за увеличение финансирането на взаимни контракти за оръжие, подписани от страните членки, както и гаранции, че създаденото ще бъде купено.

" Направихме го за имунизациите и газа ", припомня Фон дер Лайен

Освен това, съгласно нея би трябвало да бъдат подтиквани покупките на повече европейски произвеждане, а не да се купува от трети страни като Съединени американски щати, да вземем за пример.

" Трябва да усъвършенства възвращаемостта на вложенията в Европейски Съюз. Нуждаем се от това обективен дял от парите на европейските данъкоплатци да се харчат вътре в Европейски Съюз. Трябва да използваме тласъци по този начин, че страните членки да работят дружно. Искате нов танк? Обединете се, тогава. "

Според нея целта е да се помогне бързо на Украйна.

Светът стана по-брутален и Брюксел ще предложи тласъци отбранителната промишленост да увеличи темпото и да се консолидира през националните граници. Стратегия за развиване на този бранш ще бъде показана от Европейската комисия до края на месеца, само че би трябвало да бъде утвърдена и от националните държавни управления в Европейски Съюз, а някои от тях не харесват централизиране на решенията за вложения в защита, добавя изданието.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР