Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че споразумението за

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви, че споразумението за
Коментари Харесай

Юнкер убеден: Сделката за мигрантите в Германия не противоречи на законите на ЕС

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер съобщи, че съглашението за миграцията, реализирано от две от партиите в ръководещата коалиция в Германия, наподобява е в сходство със законите на Европейския съюз , оповестява " Ройтерс ".

" Не съм го проучил в детайли, само че на пръв взор , а аз желаех от правните служби да го прегледат, коства ми се, че е в сходство със закона ", посочи Юнкер по време на конференция в коридорите на Европейския парламент в Страсбург.

 Брюксел ревизира договорката за мигрантите в Германия
Брюксел ревизира договорката за мигрантите в Германия

Малко евентуално е Европейска комисия да се разгласи против договорката

Снощи немският канцлер Ангела Меркел предотврати държавна рецесия, сключвайки съглашение с съдружните си сътрудници от Християнсоциалния съюз (ХСС). Споразумението обаче би трябвало да бъде утвърдено и от Германската социалдемократическа партия, която е част от ръководещата огромна коалиция. Очаква се по-късно през днешния ден социалистите да разгласят решението си.

Съгласно договореностите сред Меркел и вътрешния министър Хорст Зеехофер, който е и водач на ХСС, Германия ще би трябвало да подписа съглашения с други страни членки на Европейски Съюз за връщане на мигранти, които към този момент са регистрирани на тяхна територия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР