Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с
Коментари Харесай

Бенямин Нетаняху пристига в Брюксел заради решението на Тръмп за Йерусалим

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер ще се срещне с премиера на Израел Бенямин Нетаняху , който идва на посещаване в Брюксел. 
Нетаняху идва в Брюксел след противоречивото решение на американския президент Доналд Тръмп да признае Ерусалим за столица на Израел. 
Визитата му беше предшествана от визитата на министъра на външните работи на Йордания  Айман Сафад , който дефинира решението като " доста рисково " на взаимен брифинг с висшия представител по въпросите на външната политика и сигурността на Европейски Съюз Федерика Могерини . Самата Могерини изрази и преди този момент твърдо противоречие с решението на американския президент.

Нетаняху беше през вчерашния ден на аудиенция във Франция, където се срещна с президента Еманюел Макрон , който пък, от своя страна, го прикани да покаже храброст в общуването си с палестинците. По-късно Нетаняху прикани палестинския водач Махмуд Абас да седне на масата за договаряния, с цел да се реализира мир в района. По-рано израелският министър председател разкритикува, по думите му, лицемерието на Европа, която осъжда решението на американския президент, само че не и ракетните офанзиви против Израел от линията Газа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР