Председателят на Европейската комисия Жан Клод-Юнкер предупреди за опасността от

...
Председателят на Европейската комисия Жан Клод-Юнкер предупреди за опасността от
Коментари Харесай

Юнкер предупреди за война на Балканите при липса на европейска перспектива

Председателят на Европейската комисия Жан Клод-Юнкер предизвести за заплахата от нова война на Балканите, в случай че страните в района бъдат оставени без европейска вероятност, предава Anadolu Agency.

" Ако един толкоз сложен европейски район остане с усещането, че ние не сме съществени с европейската вероятност, тогава ще изпитаме – по-скоро рано, в сравнение с късно – това, което видяхме на Балканите през 90-те години “, съобщи Юнкер.

Юнкер беше на посещаване във Виена, където приказва пред австрийския парламент. Той съобщи, че историята на 90-те години на 20 век към момента не е преодоляна на Балканите, визирайки разпадането на някогашна Югославия, последвано от кървави спорове в района.

Като призна, че пътят за евроинтеграция на тези страни към момента е дълъг и не планува присъединение " преди 2025 година най-рано ", Юнкер съобщи, че Европейски Съюз може да предложи на страните от зоната " икономическо пространство, в което те ще могат да се развиват, частично по същия метод, както когато ще бъдат членки един ден ". Но акцентира, че " всички гранични спорове би трябвало да бъдат решени преди всякакво присъединение ", тъй че да не се " внася в Европейски Съюз неустойчивост, идваща от Западните Балкани ".

Юнкер прикани Европейския съюз да не разрешава " възникване / Канал3

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР