Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя, че е напълно

...
Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя, че е напълно
Коментари Харесай

Юнкер скочи срещу свързването на Туск с Хитлер и Сталин в Полша

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер настоя, че е " изцяло недопустимо " да се свързва ръководителят на Европейския съвет Доналд Туск с тираните Йосиф Сталин и Адолф Хитлер , както е било направено от полската държавна телевизия, оповестява " Ройтерс ".

Туск, който е някогашен полски министър председател и главен конкурент на дяснопопулистката партия " Право и правдивост ", която в този момент ръководи в най-голямата източноевропейска страна, изнесе дълга тирада в полската столица Варшава през предходната седмица, като разкритикува остро държавното управление .

Той настоя ръководещите евроскептици да престанат да се подиграват с върховенството на закона и конституцията на Полша на фона на спекулациите, че той има намерение да се завърне в полската политика след края на мандата му като ръководител на Европейския съвет в края на ноември.

Държавната полска телевизия, която беше сложена на " къса каишка ", откакто " Право и правдивост " пристигна на власт в края на 2015 година, реагира с клип, опитващ се да дискредитира Туск като политик, който преследва немските, а не полските национални ползи .

До фотографията на Туск са инсталирани тези на Сталин и Хитлер, като тук би трябвало да се напомни, че през 1939 година ръководените от тях Съюз на съветските социалистически републики и нацистка Германия нахлуха в Полша. Бруталната им окупация по време на Втората международна война лиши живота на милиони хора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР