Председателят на Европарламента Антонио Таяни заяви, че подкрепя голяма част

...
Председателят на Европарламента Антонио Таяни заяви, че подкрепя голяма част
Коментари Харесай

Идеите на Макрон за еврореформи получха подкрепа и от шефа на ЕП


Председателят на Европарламента Антонио Таяни съобщи, че поддържа огромна част от предложенията на президента на Франция Еманюел Макрон за промени в Европейски Съюз.

„ Подкрепям огромна част от предложенията на Макрон, само че съм срещу нов парламент за еврозоната”, сподели Таяни.

Той назова предложенията на френския държавен глава крачка в вярната посока. „ Нуждаем се от промени. Трябва да променим доста неща в Европа”, уточни Таяни, представен от ТАСС.

По-рано Макрон предложи промени в четири посоки – стопанска система, сигурност, обучение и нововъведения, както и реформиране на институциите на Европейски Съюз.

По отношение на управлението на общността Макрон се афишира за поетапен отвод от национални квоти за депутатите в Европарламента и за местата в Европейската комисия.

Като първа стъпка той предлага след Брекзит 73-те депутатски места на Англия да бъдат дадени на претенденти от цяла Европа. Макрон предлага също по-конкурентна система за предопределение на членовете на Европейската комисия посредством отвод от правилото „ един комисар – една държава” и редуциране на броя на еврокомисарите от 28 на 15 в идващия мандат на Еврокомисията.

В икономическата сфера Макрон предлага активизиране на френско-германското съдействие и връщането на тандема Париж-Берлин към ролята му на главен стопански и политически центът на Евросъюза.

В сферата на защитата и сигурността френският президент предлага действителни крачки към основаване на лични отбранителни благоприятни условия на Европейски Съюз, основаване на Европейска академия по разузнаване, въвеждане на система на ротационни стажове на военни от армиите на страните членки във френската войска, а в бъдеще и във въоръжените сили на други страни от общността.
В региона на образованието и науката Макрон се афишира за основаване на нова идея за европейско обучение, учредена на трансгранично образование.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР