Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че Евросъюзът

...
Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен заяви, че Евросъюзът
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен се опъна на Путин

Председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен съобщи, че Евросъюзът няма да допусне заплащане на съветски газ с рубли, оповестяват Ройтерс и РИА " Новости ".

По думите й сходен вид е недопустим, защото разплащането в рубли е нарушаване на въведените от Европейски Съюз антируски наказания.

" Това беше опит да се заобиколят глобите. Ние няма да позволим да се избегнат рестриктивните мерки ", съобщи фон дер Лайен.

Решението за заплащане в рубли на газовите доставки бе разпоредено на 23 март от съветския президент Владимир Путин в навечерието на срещата на върха в Европейски Съюз. В същото време той съобщи, че страната ще продължи да доставя газ в размерите и на цените, избрани в договорите, защото страната цени репутацията си на правилен снабдител.

Лидери на редица страни от Европейски Съюз към този момент обявиха, че няма да заплащат за газ в рубли.

Европейски Съюз даде обещание също да сътвори Доверителен фонд за взаимност с Украйна за нейното възобновяване. Това се показва в параграф 8 от заключенията от срещата на върха на Европейски Съюз.

Като се вземат поради разрушенията и големите загуби, нанесени на Украйна от съветската военна експанзия, Европейски Съюз се ангажира да поддържа държавното управление на Украйна за посрещане на неотложните потребности на страната и след войната за възобновяване на демократична Украйна.

За тази цел Европейският съюз се съгласява да сътвори Доверителен фонд за взаимност с Украйна и кани интернационалните сътрудници да вземат участие и приканва за незабавна подготовка. Европейски Съюз " прикани Европейската комисия да продължи да дава техническа помощ за промените в страната ". Европейски Съюз също по този начин прикани за навреме образуване на интернационална конференция за набиране на средства за фонда.

Припомняме, че директно след началото на съветската инвазия Украйна подава молба за приемане в Европейски Съюз по ускорена процедура. Тази концепция се поддържа от балтийските и някои централноевропейски страни като Полша и Словакия. Европейски Съюз въпреки и да одобри молбата за Украйна и да изрази безапелационна поддръжка за страната даде ясно да се разбере, че това не може да се случи толкоз бързо и сигурно не незабавно, написа dir.bg.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР