Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер се разгневи на поредните

...
Председателят на ЕК Жан Клод Юнкер се разгневи на поредните
Коментари Харесай

Провокираха Юнкер да разкаже за проблемите си с алкохола, а той изригна гневно!

Председателят на Европейска комисия Жан Клод Юнкер се разгневи на следващите клюки, че има проблеми с пиенето. Той съобщи, че се усеща афектиран и проговори за здравословните си проблеми. По думите му имал проблеми с ишиаса, както и мускулни конвулсии. Това водело и до залитанията му, видяни по време на появите му на обществени места.

Председателят на Европейската комисия неведнъж е обяснявал необикновеното, ексцентрично държание и нестабилната походка с ишиаз.
Юнкер, който ще напусне работата си през юли, се разгневи през днешния ден на въпрос на публицисти, които го попитаха дали има съществени проблеми с алкохола и ги назова "глупави ".



„ Много пъти съм го казвал, че нямам проблем с алкохола. Глупавите публицисти постоянно задават еднакъв въпрос, макар че на този въпрос към този момент е отговорено. "

И въпреки всичко, методът, по който се държи на срещи на високо ниво и други значими събития, целувайки по неприличен метод политическите водачи, рошейки косите на дами или всевъзможни други изцепки, станаха мотив за мнения в медиите по целия свят.

В други случаи той се спъваше, вървеше несигурно дотам, че се постановяваше други ВИП персони да го придържат. И всякога той изяснява това с крампи, болки в гърба или други болести.



Например през юли предходната година президентът на Европейската комисия участва на вечеря на срещата на върха на НАТО в Брюксел, на която бяха президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и редица други международни водачи. Тогава бе видян да се спъва и олюлява и се наложи президентите на Финландия и Украйна, наред с други, да му оказват помощ да стои изправен.



Според известията през май 2017 година той е бил "пиян и се блъскал в мебели " на срещата на върха на Организация на обединените нации по време на договаряния.
Медиите цитират и посланик, който твърди, че държанието на Юнкер е като на 62-годишно дете и е меко казано "неудобно ":

„ Той се блъскаше в неща и отиваше да си приказва с младши чиновници. Беше необичайно държание и малко неловко за всички. "



Миналото лято журналистът Жан Кутремер, който от години следи Европейски Съюз, написа в The Spectator, че Юнкер пие до изнемога джин и към този момент е в сериозна фаза на алкохолизма. Журналистът цитира източници от цяла Европа, съгласно които политикът от Европейски Съюз „ прекомерно обича бутилката “, добавяйки, че един някогашен министър му е споделил: „ Когато му носят чаша с вода, всички знаем, това е джин. "

Запитан непосредствено дали алкохолът е играл роля за препъването му на прословутата среща на НАТО, Юнкер се разгневи и отвърна: „ Наистина съм впечатлен от интереса, който някои хора демонстрират към тези, даже не и маргинални въпроси, и желая почитание. “

Превод и редакция БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР