Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер подчерта важността на предлагането на

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер подчерта важността на предлагането на
Коментари Харесай

Да е ясно! Западните Балкани в ЕС – само при ясни граници

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер акцентира значимостта на предлагането на вероятност за еврочленство на страните от Западните Балкани, само че настоя, че те би трябвало да решат всичките си гранични разногласия, преди да се причислят към блока, оповестява " Ройтерс ". По време на втория ден от конференцията по сигурността в Мюнхен той добави, че е неудовлетворен от продължаващия спор сред Хърватия и Словения, на който не е бил извърнат внимание преди те да се причислят към Европейски Съюз и желае да предотврати сходни случаи с други евентуални членки на евросъюза.

Междувременно, ръководителят на косовския парламент Кадри Весели насрочи за на следващия ден вечер дебатите по ратификацията на съглашението за демаркация на границата с Черна гора. Той е на мнение, че по въпроса към този момент има необятен консенсус.

Вчера президентът на Косово Хашим Тачи и черногорският му сътрудник Филип Вуянович разгласиха взаимно изказване, в което приканиха Народното събрание в Прищина да ратифицира съглашението за границата, подписано още през 2015 година
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР