Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с

...
Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с
Коментари Харесай

Юнкер разговарял със Ска Келер по повод изявленията на Валери Симеонов

Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер е разговарял в петък с ръководителя на групата на " Зелените " в Екологичен потенциал Ска Келер, както и с българските управляващи.

Това заяви на конференция в отговор на въпрос представител на комисията.

Последва известие до медиите от Министерския съвет, което съгласно нас обясни нещата. Затова за нас казусът е завършен - известието разграничи държавното управление от позицията на вицепремиера Симеонов, добави представителят.

Миналата седмица Келер беше на посещаване у нас и се причисли към митингите против строителството в Пирин и на нов път през Кресненското дефиле.

По този мотив Националният фронт за избавление на България (НФСБ) популяризира декларация до Министерството на външните работи, Екологичен потенциал, федералното държавно управление на Германия и Коалиция " Алианс 90/Зелената партия ", подписана и от Симеонов. В текста Келер бе наречена " нагла и самонадеяна персона ", " покрила се с позорна популярност зелена активистка ".



НФСБ настоя Министерство на външните работи да разгласи Келер за личност нон грата и тя да бъде експулсирана. Келер отвърна, че в никакъв случай и на никое място по света до момента не е получавала сходно отношение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР