Председателят на Държавния съвет и на Министерския съвет на Куба

...
Председателят на Държавния съвет и на Министерския съвет на Куба
Коментари Харесай

Раул Кастро потвърди, че от 19 април 2018 г. Куба ще има нов ръководител

Председателят на Държавния съвет и на Министерския съвет на Куба Раул Кастро удостовери през вчерашния ден пред Народното събрание, че ще се отдръпна от поста си през април 2018 година, съобщи ТАСС.

 © Българска телеграфна агенция
" Когато на 19 април бъде образуван новият състав на Националното заседание на националната власт, ще приключи моят втори и финален мандат на поста държавен глава и държавен началник. Куба ще има нов ръководител " (на Държавния съвет), съобщи Кастро, представен от вестник " Хувентуд ребелде ".

Кубинските управляващи оповестиха през вчерашния ден, че първото съвещание на Народното събрание в новия му състав, на което ще бъдат определени членовете на Държавния съвет и неговият ръководител, ще се състои два месеца по-късно от плануваното - на 19 април. Решението за отлагането бе признато по отношение на разрушителните последствия от урагана Ирма, който мина през острова през септември.

Раул Кастро ръководи Куба от 2008 година, когато смени на управителния пост по-големия си брат, водача на кубинската гражданска война Фидел Кастро.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР