Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин призова

...
Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин призова
Коментари Харесай

Русия към Украйна: Не бързайте да изхвърляте учебниците по руски

Председателят на Държавната дума на Руската федерация Вячеслав Володин прикани украинците да не бързат да изхвърлят учебниците по съветски език, с цел да не се постанова да ги търсят още веднъж. Той приказва по тази тематика в персоналния си канал в Telegram, съобщи Лента.ру.

„ В Одеска област бяха конфискувани учебници по съветски език и литература, а всички съветски писатели бяха отстранени от просветителната стратегия. В Николаевска област не разрешиха съветския език в учебните заведения. Жителите на Украйна не би трябвало да бързат да изхвърлят учебниците по съветски език “, сподели той. Според Володин е належащо украинските чиновници да бъдат държани виновни за нарушение на правата на жителите, които желаят да приказват и учат родния си език.

На 24 февруари Русия стартира война против Украйна, която назовава " специфична военна интервенция ". Русия твърди, че през последните години украинските управляващи са упражнявали репресии над рускоговорящото население в страната. Киев отхвърля тези обвинявания като неоснователни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР