Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора

...
Председателят на Държавната агенция за закрила на детето д-р Теодора
Коментари Харесай

ДАЗД и УНИЦЕФ България подписаха меморандум за разбирателство и сътрудничество

Председателят на Държавната организация за протекция на детето доктор Теодора Иванова и представителят на УНИЦЕФ в България Кристина де Бройн подписаха меморандум за съгласие и съдействие. В него е посочено, че главен приоритет в взаимната работа на ДАЗД и УНИЦЕФ е реализира на прогрес в региона на спазването правата на децата.

В меморандума е записано, че и двете страни споделят отговорността и удостоверяват уговорката си да предизвикват и пазят правата на децата, по този начин както са постановени с Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето.

„ За Държавната организация за протекция на детето е от първостепенно значение положителното взаимоотношение с УНИЦЕФ България, както и с всички институции и организации, тъй че в синхрон и с общи старания да реализираме оптимален триумф в отбраната и спазването правата на децата. Вярвам, че обезпечаването на щастливо детство, предпазена и подкрепяща среда, достъп до качествени обществени услуги и късмет за пълноценно развиване на всяко дете са тематики, които сплотяват освен нас, само че и цялото ни общество и би трябвало да поставим всички старания, с цел да ги реализираме ", сподели доктор Теодора Иванова, ръководител на ДАЗД при подписването на меморандума.

Продължаване на съдействието за подсилване на потенциала на експертите, работещи в областта на правата на децата и тези, работещи с деца и семейства; поддръжка на родителството като част от систематичния метод за ранна интервенция; поддръжка и поощряване на детското и младежкото присъединяване и повишение на информираността и чувствителността на българското общество за познаване, ценене и съблюдаване на правата на децата, са единствено част от цели написани в Меморандума за съдействие сред ДАЗД и УНИЦЕФ България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР