Председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) Атанас Темелков отличи

...
Председателят на Държавната агенция „Електронно управление“ (ДАЕУ) Атанас Темелков отличи
Коментари Харесай

Атанас Темелков отличи Областна администрация-Пловдив с приз за ИТ развитие

Председателят на Държавната организация „ Електронно ръководство “ (ДАЕУ) Атанас Темелков отличи Областна администрация-Пловдив с приз за развиване на осведомителните и информационните технологии в церемонията за годишните награди на БАИТ за 2017 година. Пилотният за страната план Областна междуинституционална платформа „ Посещаемо и безвредно учебно заведение “ бе класиран преди всичко в категорията „ Държавна администрация “ в обичайния конкурс на Българската асоциация за осведомителни технологии.

Платформата, осъществена по плана, има за цел по-лесно следене на процесите на миграция и на опциите за настаняване на децата в детски заведения до довеждане докрай на приблизително обучение. Основна цел на програмата е децата да се върнат в учебно заведение и да се задържат в просветителната система.

Разработената и внедрена междуинституционална платформа за работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст (от 5 до 16-годишна възраст) е построена за потребностите на Областната администрация и Регионалното ръководство на образованието (РУО) в Пловдив.Информационната система обгръща 358 учебни заведения и детски градини. За 18-те общини в Област Пловдив са основани 23 общински предпазени портала под контрола на общинските кметове и един предпазен регионален портал под контрола на Областния шеф и началника на РУО.

На церемонията под патронажа на президента ръководителят на ДАЕУ връчи наградата на регионалния шеф и основател на плана Здравко Димитров.

Общо 11 плана бяха отличени в седмото издание на състезанието за Наградите на БАИТ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР