Председателят на ДАНС Пламен Тончев писмено да предостави на парламентарната

...
Председателят на ДАНС Пламен Тончев писмено да предостави на парламентарната
Коментари Харесай

Комисията по корупция иска от шефа на ДАНС списък на лицата с недекларирани авоари в чужбина

Председателят на ДАНС Пламен Тончев документално да даде на парламентарната комисия по корупцията лист на лицата, заемащи или заемали висши обществени длъжности и недекларирали: банкови сметки в чужбина, недвижими парцели или друго имущество на забележителна стойност (над 60 000 лева.), присъединяване в търговски сдружения в чужбина, в това число в офшорни компании. Това решение гласоподава комисията по предложение на народния представител от Има Такъв Народ Георги Георгиев, оповестяват от "Капитал ".

Още през юни м.г. тогавашният длъжностен вътрешен министър Бойко Рашков напомни, че през 2019 година забележителен брой депутати, магистрати, висши представители на изпълнителната власт, кметове и други са били обект на имуществени инспекции за недекларирани влогове и парцели в чужбина.

Въпреки това от прокуратурата оповестиха през месец юли, че данъчните инспекции на Национална агенция за приходите за 27 магистрати и още 11 души на висши държавни постове за недекларирани сметки и парцели в чужбина са посочили, че няма нарушавания.

За всички 38 души били предоставени данъчни инспекции за интервала от 2016 година до 2019 година, като настрана почнали и инспекции на антикорупционната комисия. От КПКОНПИ дали на ВКП информация за притежаваното от обвинените движимо и недвижимо имущество и наличните им банкови сметки./Факти.бг

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР