Председателят на БСП Корнелия Нинова не се притеснява от Жан

...
Председателят на БСП Корнелия Нинова не се притеснява от Жан
Коментари Харесай

Нинова за Жан: Нека опита, но защо сега?

Председателят на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова не се тормози от Жан Виденов, който ще взе участие на идните парламентарни избори. Това съобщи самата тя в предаването " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия.

„ Нека опита. Въпросът е за какво в този момент се появи и за какво преди избори. За мен има една въпросителна дали не е, с цел да се къса Българска социалистическа партия. Да вършат каквото са решили, ще се забележим на надпреварата на 11 юли “, разяснява тя.

Относно реденето на листи Нинова уточни, че дали един ще води листата или ще е втори, е въпрос на персонално его и на схващане за правене на политика. „ Не одобрявам изявления на наши претенденти за депутати - или съм лидер, или няма да вземам участие. Това показва персонален интерес да си в политиката, а не правенето на политика. Няма тактика в това, че съм лидер във Варна. Има предпочитание да подобрим резултата във Варна. Не преценявам това къде ние да сме водачи по отношение на нашите съперници. На предходните избори и в този момент първи си обявихме водачите, по-скоро те по-късно се преценяват с нас “, уточни ръководителят на Българска социалистическа партия.

На въпрос дали е допустимо Бойко Борисов да се върне на бял кон, Нинова разяснява: „ Изглежда ми все по-малко евентуално, само че дано не го подценяваме. ГЕРБ към момента има мрежата в страната от кметове, от техни назначения в районния служби, може би бизнеси, които биха им обезпечили корпоративен избор. Да не се отпускаме. ГЕРБ повече няма да може да ръководи. Но да не подценяваме обстановката “, сподели тя.

По думите ѝ лявоцентристката коалиция ще предложи сериозна опция, която се постанова и от развиването на публичните настроения, както и Коронавирус рецесията, а и последвалата икономическа и обществена рецесия. Сред най-сериозните проблеми на страната Нинова открои бедността. „ Кризата задълбочи това, усили неравенството. Една огромна лява коалиция може да докара до решаването на този въпрос. Други проблеми, в това число и вследствие на рецесията – загуба на работни места, намаление на приходите. От 1 юли ни чака нарастване на ток, парно, водата се усили. Инфлацията пораства. Това значи оскъпяване на живота “, добави тя.

Нинова сподели още, че една част от твърдото ядро на Българска социалистическа партия не е гласувало. „ Възрастните не излязоха поради боязън от COVID-19. Време е към този момент да се избира не толкоз с страст, а с разсъдък. Тряба да се гледат политики и стратегии. Вече е въпрос на можене, а не на искане на смяна. Да се избере този, който може да я направи, да се види кой какво е правил в последните години. Претендираме, че доста поредно и кардинално правихме това. Слави Трифонов го нямаше през годините, когато се борихме с ГЕРБ, понесохме доста удари. „ Демократична България “ не бяха толкоз дейни. „ Изправи се! Мутри вън! “ също ги нямаше “ “, акцентира тя.

Нинова уточни, че в идващия парламент без Българска социалистическа партия не може да се направи коалиция. " Ако партиите на смяната желаеме това, без Българска социалистическа партия не може да стане. Задължително ми се коства думите смяна и непоклатимост да вървят една до друга. Бих споделила - смяна, която да докара до непоклатимост. Промяната не би трябвало да води до безпорядък и напрежение “, безапелационна е тя.

 

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР