Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителни адреси до федерациите

...
Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати поздравителни адреси до федерациите
Коментари Харесай

Стефка Костадинова с поздравителни адреси до федерациите по борба и вдигане на тежести

Председателят на БОК Стефка Костадинова изпрати приветствени адреси до федерациите по битка и повдигане на тежести след отличното показване на българите по време на европейските шампионати и в двата спорта през предходната седмица.

Шампионатът на Стария континент по битка в Загреб, Хърватия донесе на България общо 11 медала - 3 златни, 3 сребърни и 5 бронзови, което накара Костадинова да поздрави БФ Борба, която по нейни думи " от дълго време е образец за сполучлива активност, професионален метод и успеваемост "

" Златото на Юлияна Янева, Мими Христова и Едмонд Назарян, както и оценките на останалите ни 8 медалисти са доказателство, че в най-успешният български спорт мощната родна школа продължава да е на международно равнище. Поредните авторитетни класирания са доста мощен тласък за хиляди български деца и бъдещи спортни звезди, които виждат в нашите първенци и призьори своите идоли и своя образец за подражателство.

Благодаря от сърце на всички състезатели, треньори, на хората от щабовете на националните тимове и особено на управлението на Българската федерация по битка, която от дълго време е образец за сполучлива активност, професионален метод и успеваемост. Впечатлени сме от целеустремеността и персоналното себераздаване в името на спорта и на българските триумфи. Желая ви доста нови победи, медали и трофеи, както в предолимпийската година, по този начин и на игрите в Париж идващото лято. Бъдете здрави, все по този начин витални, дейни и непримирими в активността си за положителното на българския спорт! ", се споделя в приветствения адрес на ръководителят на БОК.

Междувременно международната ни рекордьорка в скока на височина се обърна и към БФ Вдигане на тежести след извоюваните две златни оценки на Ангел Русев и Карлос Насар, както и бронза на Иван Димов по време на европейското състезание в Ереван, Армения.

В приветствения си адрес тя поздрави нашите щангисти за достиженията им и си пожела тя да доставят на българите още " мотиви за горделивост и по време на олимпийските игри в Париж идната година "

" От името на Българския олимпийски комитет и персонално от мое име приемете най-сърдечни поздравления за сполучливото показване на европейското състезание по повдигане на тежести в Ереван. Използвам случая да благодаря на всички, които в последните няколко години записаха голям напредък в един най-българските спортове. Цялата ни спортна общност е мощно впечатлена от достиженията на младите състезатели, от удивителните върхове и авторитетни класирания, които възстановяват остарялата популярност на родните щанги, основали и развили през десетилетията една от най-класните школи на планетата. За всичко това голяма признателност заслужават състезатели, треньори, експерти от щабове и деятели. Специални поздравления за двамата европейски първенци Ангел Русев и Карлос Насар, купите им зарадваха милиони сънародници и впечатлиха международните анализатори. Знаем, какъв брой доста старания и ограничения изисква поддържането на сходно равнище за реализиране на отлични резултати и върхове в щангите. Вярвам, че по същия метод ще доставите на българите мотиви за горделивост и по време на олимпийските игри в Париж идната година. Желая доста здраве, мощ и нови победи! ", написа в изказването си Стефка Костадинова.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР