Председателят на "Бенк ъф Инглънд" Марк Карни е фаворит в

...
Председателят на "Бенк ъф Инглънд" Марк Карни е фаворит в
Коментари Харесай

Започнаха залаганията за шеф на МВФ

Председателят на "Бенк ъф Инглънд " Марк Карни е любимец в конкуренцията за правоприемник на настоящия ръководещ шеф на Международния валутен фонд - Кристин Лагард. Както е известно, дамата бе номинирана за началник на Европейската централна банка на мястото на Марио Драги, чийто мандат изтича на 31 октомври.

Карни, който би трябвало да си тръгне от "Бенк ъф Инглънд " през януари, е класиран преди всичко измежду претендентите за поста на Лагард със залог 7:2, съгласно онлайн компанията за залагания Вetway. Букмейкърът дефинира като висок шанса на родения в Канада Карни да отговори на условията за високата позиция тъй като той има ирландски паспорт и английско поданство, пък и отдръпването му от британската централна банка е напълно навременно.

На второ място, съгласно Вetway, е някогашният ръководител на аварийна банка на Индия - Рагурам Раджан, със
залози 9:2. А някогашният финансов министър на Англия - Джордж Озбърн и някогашният началник на Федералния запас Джанет Йелън са считани за новобранци, всеки със залог 25:1.

Като евентуални претенденти за наследници на госпожа Лагард се спрягат и генералният управител на Банката за интернационалните разплащания - Агустин Карстенс, основният изпълнителен шеф на "Креди Сюис груп " - Тиджан Тиам, и някогашният основен изпълнителен шеф на ПИМКО и коментатор на организация "Блумбърг " - Мохамед Ел-Ериан. Длъжността има късмет да получи и шефът на "Банк дьо Франс " - Вилерой де Гало, с цел да се подсигурява равен преход в промяната на властта в ЕЦБ.

Основният проблем на Карни въпреки всичко си остава фактът, че е роден в Канада, тъй като, МВФ постоянно се оглавява от европеец, а Световната банка - от американец. Стои открит и въпросът дали Карни желае поста на Лагард, тъй като е обществена загадка, че той замисля да се включи в политическия живот на родината си.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР