Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров се обяви

...
Председателят на Българския лекарски съюз д-р Иван Маджаров се обяви
Коментари Харесай

Шефът на БЛС: Да кажат истинските причини за отстраняването на Балтов

Председателят на Българския лекарски съюз доктор Иван Маджаров се разгласи в отбрана на уволнения преди ден от " Пирогов " някогашен негов шеф проф. Асен Балтов. Маджаров ясно акцентира пред Българска национална телевизия, че тук става въпрос за нещо друго и посочи причини за това си разбиране.

" Той е един от най-хубавите хирурзи, съвършен доктор, няма връзка с персоналните му качества ", безапелационен беше шефът на Лекарския съюз.

" Именно в тази връзка се изисква оптимално бързо да разберем същинските аргументи да се освободи незабавната болница от един от най-хубавите експерти. Би било добре и за обществото, и за реномето на Пирогов да разберем претекстовете. Това ще даде убеденост на лекарите, че няма да бъдеш преследван по други аргументи, когато си добър експерт ", изрече мнението си доктор Маджаров.

Той посочи още, че всеки има право да употребява болничен - във връзка обстоятелството, че проф. Балтов беше в отпуск по болест два месеца. Той бе признат на лекуване в личната си болница, където работи от 21 години. Маджаров акцентира, че не трябва да се вършат аналогии със злоупотребите с болнични.

" Всеки има право на болничен, тук става въпрос за човек, който беше отдал извънредно доста сила и сили в битката с Covid ", разяснява шефът на БЛС, който допусна, че това се е отразило на здравословното положение на някогашния началник на " Пирогов ".

Проф. Балтов бе уволнен през вчерашния ден от новото управление на незабавната болница, откакто се завърна за първи ден на работа след неявяване по болест. За това, че го уволняват дисциплинарно, му бе обявено откакто хирургът извърши две интервенции. Той е отказал да подпише заповедта за уволнението си, а от здравното министерство обявиха, че не са знаели за това, само че и нямали право да се месят в решенията на " Пирогов ".

Уволнението на редовия към този момент хирург провокира възмущението на негови сътрудници и политици от всички цветове, които разчетоха в този ход реваншизъм.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР