Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев съобщи

...
Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев съобщи
Коментари Харесай

БПГА: Цените на горивата може да поскъпнат 3 - 4 стотинки на литър заради тол таксите

Председателят на Българската петролна и газова асоциация Живодар Терзиев заяви пред публицисти, че има възможност още от края на август поради тол таксите да има приблизително с 3 - 4 стотинки на литър нарастване на цените на горивата.

Тол системата ще бъде въведена в средата на август, а Терзиев взе участие в конференцията на Асоциацията. Живодар Терзиев сподели в отговор на въпрос, че не чака да има повишаване на горивата през летния сезон, а даже се надява до края на май и през юни да има "успокоение, а за какво не и понижение, каквото видяхме предишния октомври и ноември ". Последните две - три години няма наклонност на летни поскъпвания на горивата, посочи Терзиев и подсети, че няколко пъти през годините е имало даже августовски понижения. Това е по този начин, тъй като в случай че няма международно повишение на цената и справедливи аргументи за това, август е много по-слаб, което допуска битка за всеки клиент, даже и понижение на цените при естествени и равни останали условия, добави той.

Тихомир Безлов, старши откривател в Центъра за проучване на демокрацията, който също е един от участниците в днешния конгрес, сподели пред публицисти, че има разнообразни оценки на каузи на сивия бранш при петролния пазар, които стартират от 14 - 15 на 100 и стигат до 30 на 100, разяснява пред публицисти Тихомир Безлов, старши откривател в Центъра за проучване на демокрацията. Помолен да посочи като суми какво означа "сив " дял до 30 на 100, Безлов посочи, че плановете се усложняват, тъй като част от дължимия данък се събира, част от Данък добавена стойност се "източва " през разнообразни разновидности, само че в случай че се одобри междинна оценка, става дума годишно за към 600 - 700 млн. лв. Данък добавена стойност и акцизи, като има и по-високи оценки.
По думите на Безлов огромният проблем за този бранш, е че той няма лични оценки за това какъв брой е огромен "сивият " пазар на петролни артикули. Безлов уточни, че от бранша се употребява оценка на Национална агенция за приходите или "някакви интуитивни оценки ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР