Председателят на 44-ото НС Цвета Караянчева пак е аут от

...
Председателят на 44-ото НС Цвета Караянчева пак е аут от
Коментари Харесай

Караянчева пак аут от парламента. Кои изгоряха?

Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева отново е навън от Народното събрание. Както и в предишното Народно заседание кърджалийското острие на ГЕРБ не съумя да се пребори за мандат в крепостта на Движение за права и свободи и още веднъж няма да е народен представител, сочат предпоследните данни за разпределението на мандатите. Според тях петото място в Кърджали е за Възраждане или Демократична България. ЦИК към момента не е оповестила разпределението на депутатските мандати.

Знакови политици от разнообразни група изгоряха за 47-ия парламент. Сред тях се откроява още един някогашен ръководител на Народното събрание - Димитър Главчев от ГЕРБ. С депутатската банка се разделя и някогашният зам.-външен министър Георг Георгиев, водач на младежката организация на ГЕРБ. В Народно събрание влизат 7 партии. Първа политическа мощ е Продължаваме промяната с 67 мандата, ГЕРБ – 59, Движение за права и свободи – 34, Българска социалистическа партия - 26, Има Такъв Народ – 25, Демократична България – 16, Възраждане – 13, сочат предварителните данни.

Най-вероятно любимката на народа от последните два Народното събрание Мика Зайкова също няма да е народен представител. Има Такъв Народ не съумя да се пребори за мандат от Смолян.

Народното събрание ще гледа единствено по малкия екран доктор Александър Симидчиев от Демократична България. За Народното събрание изгоряха още актрисата Нона Йотова, която бе от гражданската квота на Българска социалистическа партия, екскметът на Плевен Найден Зеленогорски, някогашен народен представител от Демократична България.

Сбогом на Народното събрание споделя и спряганият за водач на Демократична България на мястото на Христо Иванов Стефан Тафров.

Верният на Корнелия Нинова Борислав Гуцанов стои в очакване на милостта на Нинова. Във Варна Българска социалистическа партия взе единствено един мандат - за лидера на листата Нинова. Ако тя избере да влезе от 25 МИР София и по този начин да отстъпи мястото на Гуцанов, варненският социалист се класира за Народно събрание. Но на " Позитано " 20 напомнят, че след Нинова в 25 МИР е Емил Георгиев, ръководител на „ Екогласност “. Той освен е непосредствен на Корнелия Нинова, по и като съдружен сътрудник няма по какъв начин да остане отвън борда на новия парламент. Така че Нинова ще е принудена да избира сред благото и по-милото си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР