Председателят на 44-ия парламент Цвета Караянчева заяви пред bTV, че

...
Председателят на 44-ия парламент Цвета Караянчева заяви пред bTV, че
Коментари Харесай

Цвета Караянчева е категорична, че няма натиск в работата си

Председателят на 44-ия парламент Цвета Караянчева съобщи пред bTV, че никога не е подложена на напън в работата си.

" С министър-председателя се чуваме във връзка на това дали ще идва в Народното събрание или да съгласуваме избрани мероприятия ", акцентира тя.

По думите ѝ решенията, които взема като ръководител на националното заседание (НС), не ги съгласува с никого.

Тя разяснява и изказването на президента Румен Радев, като съгласно нея той най-вероятно приготвя политически план след мандата си, само че за тези 5 години той би трябвало да е обединител на българската нация.

" С това изказване той се дефинира като единствената опозиционна мощ ", сподели Караянчева по адрес на президента Радев.

Председателят на Народното събрание предложи президентът да не се вслушва доста в съветниците си, които му пишат словата, а да приказва от сърце.

Тя съобщи още, че е очаквала да го види в Народното събрание да насочи посланието си.

Цвета Караянчева разяснява, че подадените три министерски оставки (на Ивайло Московски, Валентин Радев и Николай Нанков - б.р.) ще бъдат разисквани в понеделник на съдружен съвет и може би в сряда или четвъртък другата седмица ще влязат в Народното събрание.

" С оставките, които бяха подадени, се пое политическата отговорност ", добави тя.

Шефът на Народното събрание разясни, че министър председателят избира министрите и той следи дали те се оправят със отговорностите си.

" Не по всичко сме съгласни с предложенията на сътрудниците от Обединени патриоти или те с нашите, обикновено е да прехвърчат искри ", означи Караянчева.

Според нея казусът е в връзката и може би в последните няколко месеца съдружните препоръки не са се провеждали регулярно, както би трябвало.

Караянчева разяснява и случая с наказването, което наложи на Корнелия Нинова през вчерашния ден, на 5 септевмри, в Народното събрание. Тя изясни, че водачът на Българска социалистическа партия е прекалил, обвинявайки цяла парламентарна група за тайфа крадци.

" Но никога не желая някой да си намерения, че в случай че от партия ГЕРБ някой употребява обидни квалификации, няма да бъде осъден ", предизвести тя.

Според Караянчева, в случай че Българска социалистическа партия в този момент са се сетили да вървят измежду народа, са закъснели. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР