Председателят Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква неформална работна среща в

...
Председателят Европейската комисия Жан-Клод Юнкер свиква неформална работна среща в
Коментари Харесай

Юнкер свиква мини-среща за мигрантите преди Европейския съвет

Председателят Европейската комисия Жан-Клод Юнкер привиква неофициална работна среща в неделя, на която ще се разискват тематиките за миграцията и убежището, съобщи пресслужбата на институцията.

В известието се показва, че срещата е, с цел да се " работи с група от държавни или държавни ръководители на заинтригувани страни членки за намиране на европейски решения преди идното съвещание на Европейския съвет ".

Според EUobserver в срещата ще вземат участие Германия, Франция, Италия, Испания, както и актуалният и бъдещият ръководител на Съвета на Европейски Съюз – България и Австрия.

Днес австрийският канцлер Себастиан Курц сподели, че евентуално ще се срещне тази седмица с немската си сътрудник Ангела Меркел и с други европейски водачи за разискване на миграцията, съобщи " Ройтерс ". " Вероятно ще има среща тази седмица сред Ангела Меркел, мен и други държавни и държавни ръководители по въпроса за миграционната политика ", сподели Курц пред кореспонденти преди взаимно съвещание на неговото държавно управление с министри от държавното управление на немската провинция Бавария.

ДПА цитира източници, съгласно които Меркел ще беседва в неделя в Брюксел с сътрудниците си от Австрия, Италия, Франция, Гърция, България и Испания, с цел да разиска миграционна политика.

Темата става изключително гореща с наближаването на Европейския съвет на 28 и 29 юни. Германският канцлер е с разтърсени позиции поради вътрешен спор с съдружните й сътрудници от Християнсоциалния съюз, които упорстват за твърди ограничения против имиграцията. Те дадоха на Меркел две седмици да реализира общоевропейски решение на казуса. Вътрешният министър Хорст Зеехофер, който е водач на Християнсоциалния съюз и на който предстоят значими районни избори в Бавария през октомври, е изготвил проект Германия да връща от границата мигранти, които към този момент са се записали в други страни от Европейски Съюз. Меркел обаче е срещу едностранни ходове за смяна на политиката й на отворени порти от 2015 г.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР