Председателя на БСП-София Калоян Паргов излезе с позиция във фейсбук

...
Председателя на БСП-София Калоян Паргов излезе с позиция във фейсбук
Коментари Харесай

Калоян Паргов за Кирил Добрев: На някои другари не се нрави неговата откровеност и цветист език

Председателя на БСП-София Калоян Паргов излезе с позиция във фейсбук във връзка изключването на Кирил Добрев от Българска социалистическа партия.

" На някои приятели не се нрави неговата искреност и колоритен език, само че никой не може да отхвърли предаността му към Българска социалистическа партия ", написа Паргов.

Ето и целия текст на обявата:

Силата на нашата партия постоянно е била в това да събира и сплотява. В нейните редици са съжителствали комунисти, социалисти и социалдемократи. Традиционно постоянно се е проявявало схващане към мнението на другия и по тази причина Българска социалистическа партия е била мощна в своето разнообразие.

Последно време, обаче, сме очевидци на друго – непоносимост към другите визии, прерастваща, към този момент редовно, в пердах по другаря с партиен билет и легитимиране на решения под формата “неприсъствено и на подпис” - без полемика и разисквания.

В Софийската организация имаме принцип – не одобряваме изключването на който и да е социалист поради мнението или позицията му, тъй като това нарушава изконния принцип на политически плурализъм. Връща ни към времената на култа към личността, за които Българска социалистическа партия от дълго време е дала своята историческа оценка.
Такава бе позиция ни при изключването на Георги Първанов и Румен Петков, такава е била и по-късно, такава ще бъде и в този момент, когато се желае изключването на Кирил Добрев.

На някои приятели не се нрави неговата искреност и колоритен език, само че никой не може да отхвърли предаността му към Българска социалистическа партия.

Много от нас няма да вземат участие в това гласоподаване от кардинални съображения - може да имаме разлики, само че сме приятели и съидейници.

Нещо повече - призоваваме за разговор и разсъдък.

Предстои ни съвещание на Конгреса на 22 януари.

Нека на него обсъдим проблемите си, там да си кажем кривиците, да потърсим потребните за партията решения и да продължим напред.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР