Председателството на Съвета на ЕС е един тип координация между

...
Председателството на Съвета на ЕС е един тип координация между
Коментари Харесай

Борисов: Всичко хубаво, което Господ е сътворил, го имаме на Балканите

Председателството на Съвета на Европейски Съюз е един вид съгласуваност сред 27-те страни членки и развой, в който би трябвало да се влезе и в проблемите, които има всяка една от тях. Председателството не значи ръководство на Европейски Съюз, то дава шансове, изключително в тази ситуация - на Балканите за цели, които от години стоят. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов по време на откриването на обичайна годишна среща на посланиците на България.

Борисов съобщи, че всяка една страна от Балканите би трябвало да има инфраструктурен изход към всяка една друга страна от района, с цел да се " разтвори " на всички направления, а не да стои капсулирана. Той означи развиването на плановете по " Коридор номер 8 ".

Борисов: Европейски паспорти биха дали вероятност за хората от Балканите
 
 Премиерът Бойко Борисов на обичайна годишна среща на посланиците на България БГНЕС
За доста от сътрудниците от кандидат-членове за Европейски Съюз към този момент излиза наяве, че народите им са в Европа и те би трябвало да им дадат вероятност и политическите водачи би трябвало да намерят нужния сговор да не пречат на своите страни да вървят напред, разяснява Борисов.

Като пазар Балканите сме малко, само че излизането на Англия от Европейски Съюз, една огромна опция на Европейски Съюз да се разшири. Всичко хубаво, което Господ е сътворил, го имаме на Балканите, разяснява Борисов.

Откъде ще минава вторият лъч на " Турски поток "?
 
 Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи Екатерина Захариева на обичайна годишна среща на посланиците на България БГНЕС
По отношение на енергийните политики на Европейски Съюз, Борисов означи, че България е най-лоялният член на общността, даже на моменти до нелепост. Един извънредно преференциален за нас европейски план, за който и много пари дадохме - " Набуко ", беше хвърлен в канала и никой не можа да изясни за какво. Без него диверсификацията ни с азерски газ не може да стане, разяснява Борисов. Трябва да си си заровил главата в пясъка, с цел да не разбираш, че сега, в който завърши " Турски поток " и там тръгне газ, преносът през България ще спре и тогава ставаме единствено клиент, разяснява министър-председателят. Затова съм признателен на Европейска комисия, че възприеха, че ние би трябвало да запазим стратегическото си място, спазвайки всички правила, добави той.

През юли афишират поръчката за изследване за газов хъб " Балкан "
 
 Премиерът Бойко Борисов и министърът на външните работи Екатерина Захариева на обичайна годишна среща на посланиците на България БГНЕС
На всеки въпрос за какво България прави газов хъб, Борисов уточни, че отговорът е тъй като имаме най-хубавата газопреносна система.

Мей предлага съглашение за жителите на Европейски Съюз във Англия

За Брекзит министър председателят разяснява, че нашата съществена цел ще бъде да се запазят правата и опциите на българите, които са там. Преговорите в най-напредналата и " най-крива " част ще паднат по време на нашето председателство, добави той и означи, че следва доста работа и тежки решения.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР