Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е знаела за разследването

...
Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е знаела за разследването
Коментари Харесай

Мецола е знаела за разследването на заместничката си в ЕП, вече е отнела правомощията й

Председателката на Европейския парламент Роберта Мецола е знаела за следствието на своята заместничка Ева Кайли и е сътрудничела на службите по случая, заяви самата тя във връзка арестуваната за корупция в интерес на Катар гъркиня. Мецола изясни, че като защитна мярка е лишила пълномощията на Кайли, при цялостно отчитане на презумпцията за непорочност, оповестява Българска телеграфна агенция.
Още по темата
Предстои Мецола и ръководителите на парламентарните групи да заседават във вторник сутринта, с цел да вземат решение за отстраняването на арестуваната, която е един от 14-те заместник-председатели на институцията.

" Винаги ще има такива, които ще посегнат към торбата с пари, само че значимото е, че ще бъдат хванати и ще понесат цялата тежест на закона, както стана в този случай ", съобщи ръководителят на Европейския парламент.

" Трябваше през днешния ден да разглася начало на договарянията за отпадането на визите за жителите на Катар и Кувейт ", уточни Мецола и настоя въпросът да отпадне към този момент от дневния ред. Тя заяви, че Екологичен потенциал ще преразгледа разпоредбите за достъп до институцията и ще ревизира кого съставляват лобистите, които се свързват с евродепутатите.

" Екологичен потенциал, европейската народна власт и нашите свободни и открити общества са нападнати. Враговете на демокрацията, които са срещу самото битие на Екологичен потенциал, няма да се спрат пред нищо. Тези злосторници, свързани с непознати страни, трансфораха в оръжие неправителствените организации, синдикатите, сътрудници в Екологичен потенциал и евродепутати, в усилието да подчинят нашите процеси ", реагира Мецола.

" Провалиха се ", заключи Мецола. " На непознатите страни, които мислят, че Европа се продава, споделям, че Екологичен потенциал ще застане твърдо на техния път ", добави тя.

" В политиката съм, с цел да се боря с корупцията, това е тестване за нашите полезности. Ще издържим изпита с високо вдигната глава. Няма да има безотговорност. Няма да има замитане под килима, добави тя. Дълбоко съм разочарована ", съобщи Мецола.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР